10 tammikuuta 2014

Parven pienennystä

Seepraparvi kutistui nyt puoleen. Jäljelle jäi vain vanhat emoparit ja kaksi vanhempaa poikasta, loput kakarat lähti uuteen kotiin. Vähän haikeaahan se aina on kun lapset karkaa maailmalle, mutta pääsivät kyllä hyvään ja tilavaan paikkaan parvenjatkeeksi. Ja tämähän se alkuperäinen suunnitelma olikin pesittäessä, jättää pari poikasta itselle parvea täyttämään. Vähän mietin voiko ne nuorimmat vahinkolapset jo luovuttaa, mutta hyvin niillä oli sulkasato edennyt, ja kun isä ja äiti ja pari muutakin tuttua aikuista on mukana niin pitäisi niiden pärjätä.
Emokaarti: Tomu, Pyry, Kuura ja Tuisku
Poikasista jäi Tomun ja Pyryn tyttö Halla ja Tuiskun ja Kuuran poika Tiera. Jos ny vielä jossain vaiheessa tulee vielä seeproja pesitettyä niin noista saa komean parin...

Ja nyt päässee sitten testailemaan sitä harlekiinipeippojen pesitystäkin kun tuli enemmän tilaa lentohäkkiin...

1 kommentti:

  1. Voi pienet. Upean näköisen parin kyllä jätit kotiin. :) Niiden jälkikasvua odotellessa ja toimia seuratessa. En muista kumman parin poikasia silloin myös seurailin, kun odotettiin minkä värisiä niistä tulee jne. Nää on jo ihan niinku tuttuja lintusia, niin kiva seurata. Toki luentaan harlekiinipeipoistakin. :)

    T:JAK/Koda

    VastaaPoista