10 tammikuuta 2020

Kalakatsaus

Eipä ole talon vesielämästä tullut aikoihin postailtua, joten aika päivittää tilanne siltä osin.

Sisällä vettä on tällä hetkellä neljässä eri purkissa. Ensinnä 700l paraatiallas, jossa tällä hetkellä majailee lehtikaloja, kultarihmakaloja, verkkopiikkipleko, partis ja  sekalainen kattaus yksilön-parin verran per laji erilaisia jämäkaloja vanhoista parvista. Kesällä hankittu ledilamppu sanoi loppusyksystä yksi aamu työsopimuksen irti pamauksen kera yrittäessään syttyä , ja on edelleen jossain mustassa aukossa kierroksella kaupan ja valmistajan välissä, josko siitä jotain takuupalautusta tai uutta laitetta saisi vai tuleeko vaan joku "ihan itte hajotit ei korvata mitään"-tuomio... Odotellessa valaistus hoituu parilla halvalla työmaaledillä, joista kyllä valoa tulee, mutta sävy on aika keltainen. Noh, tottuuhan noihinkin kun tarpeeksi kauan kattelee...



Eteisen aika askeettisessa pikkupurkissa on ollut jonkun aikaa kasvamassa parvi kardinaalitetroja ja pieni norsukala. Ne on tarkoitus siirtää isoon altaaseen tässä piakkoin (sormet ristiin että lehtarit ei tuumaa tetroista jotta koitti lounasaika...)
 

Malawaario on kulma-altaassa olkkarin nurkassa. Sen sisusteet on kroonisesti tumman levän peitossa, mikä jonkun verran pimentää allasta, mutta eipä noita vähän väliä jaksa  hinkata jonkun suolahapon kanssa joten senkin kanssa pitää vaan elää.


Liejuryömijät majailee  edelleen vanhan terraarion pohja-altaassa, en edelleenkään ole selvillä montako niitä oikeastaan tällä hetkellä on, kerralla yleensä on näkyvissä 0-4 kappaletta, eikä mitään tietoa lymyileekö niitä enemmän jossain piiloissa. Pitäis vihersisustaakin tuota vähän paremmin jossain välissä kun sais taas aikaiseksi.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti