16 syyskuuta 2024

Höyhenhäiriöitä

Töyhtötiput ei oikein ole olleet viime aikoina edustuskunnossa. Nuohan hyvin helposti varistaa höyheniään niin että aina vaikkapa kynneleikkuun jäljiltä kouraan jää usein tukko höyheniä. Yleensä irronneet höyhenet kyllä kasvaa samantien takaisin niin että ovat vaan hetkellinen kosmeettinen haitta.

Rosa kuitenkin, ehkä Zorron yli-innokkaita lähentely-yrityksiä väistellessään, tiputti päästään melkein kaikki höyhenet keskikesällä, ja vartalon höyhenyskin on ollut pitkään vähän rähjäinen, eikä uutta kasvustoa ole alkanut millään ilmaantua. Mietin jo jotta ahdisteleeko Zorro kesähuumassaan Rosaa niin paljon että rouva jo stressantuu kaljuksi, tai jos Zorro jopa repii siltä höyheniä (en kyllä moista toimintaa nähnyt ole) ja pitäisikö jompikumpi laittaa toviksi eri häkkiin rauhoittumaan. Zorrokin rispaannutti pyrstönsä häkin seinille pyrähdellessä (ei sitten orret kelvanneet laskeutumisalustaksi) niin että melkein kaikki sulat oli poikki ja kaiken lisäksi sitten sekin vielä kaljuuntui päälaestaan yhtäkkiä (ilmeisesti jonkun yörymellyksen jäljiltä) niin että hetken jo maalailin kauhukuvia jos jostakin höyhenmädästä, kapista ja silsaepidemiasta.

Vaan onneksi Zorro alkoi heti kasvattaa uutta höyhentä ihan normaaliin tahtiin ja muutenkin syyssulkasatoilee, ja näyttäisi tuo Rosakin viimein pukkaavan tuppipiikkejä. Että ehkä tästäkin taas vaan hetken huolestumisella selvitään...




Ja onhan tuolla sentään ihan siistejäkin kavereita...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti