26 heinäkuuta 2015

Tule hyvä kakku, älä tule paha kakku....

Raparperinlehtilaattoja koristeeksi, helppoa kun mikä. Pari raparperinlehteä, betonilaastia päälle ja odotellaan kuivumista. Tai sit ei, mutakakkujen teko jäi silloin kakarana vähän välistä, ja ny sit pitäis summamutikassa arpoa miten juoksevaa tuosta laastista pitäis sotkea, kuinka paksusti sitä laitetaan että kestää, ja missä vaiheessa kuivumista niitä uskaltaa käännellä...

Isoimmasta lehdestä tuli ainakin liian ohut ja eka laastiseoskin vissiin oli vähän turhan löysää, halkesi jo jostain reunasta kun yön yli ässehdinnän jälkeen varovasti testailin joko noita vois kääntää raparperin irroittelua varten (voisko siihen ny vaan päälle latoa lisää laastia vai tehdä vaan suosiolla uusia paksumpia...?). Pienemmät näytti sen verran lupaavilta että uskaltauduin tekemään multakekojen päälle pari lisää kuppiversioina ja lapoin vielä jämäsavet vaahteranlehtien päälle. Saa nyt nähdä mitä noista tulee vai tuleeko mitään. No onneksi nuo laastisäkit ei paljoa maksa, ei niin harmita jos tuleekin vaan lehtikuvioitua betonimurskaa ja joutuupi aloittamaan alusta.
 


Aviaarion sisustuskin etenee. Katosalue on hiekoitettu, lentotilan pohja pengerretty ja vähän mallattu keskuspolun paikkaa, kylpyvesisäiliö kaivettu maahan ja pari rehuakin pyörii odotellen että saan päätettyä niiden lopulliset sijoituspaikat. Kaadatutin Talonmiehellä tontin reunalta yhden vaahteran, joka oli vähän ahtaaseen paikkaan kasvamassa ja alkoi jo varjostaakin turhan paljon. Saapi samalla orsipuitakin siitä. Vielä siellä on muutama muukin yksilö turhan lähelle ja tiuhaan tunkemassa, mutta kattellaan nyt vielä niiden kohtaloa tovi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti