24 marraskuuta 2015

Läskisoppaa talirinkulaan

Possutilalla muistin jopa kysäistä oisko tinteille ylimääräisiä läskinpaloja saatavilla. Muovikassillisen lykkäsi matkaan, enemmänkin ois saanut mutta tuumasin jotta josko ne nyt ensitesteihin riittäisi..

Olisihan ne sellaisenaankin voinut laitella palasina pihalle, mutta tuumasin vähän testata miten hyvin rasvan saa irralleen jotta siihen voisi sotkea muutakin sekaan ja valaa helpommin tarjoiltavaksi pötkyläksi. Siispä puolet ihrasta palasiksi ja haudutuspataan muhimaan muutamaksi tunniksi... 



Yllättävänkin hyvin rasvat suli, jäljelle jäi vaan muutama kuivettunut rusu (sianrasvassa uppopaistettua kamaraa, kas siinä vasta varsinainen terveyshittituote!)

Laardin sekaan desi-pari ruokaöljyä ja reilusti pähkinää ja kuorittua auringonkukkaa hienoksi raastemyllyllä jauhettuna ja vähän jotain jauhoja ja tipujen jämälisukkeita. Sitten kun sotku oli jähmettynyt sen verran että ainesosat ei enää pyrkineet separoitumaan omiin kerroksiin, kauhoin puuromaisen seoksen sisälle tiukasti elmukelmuun käärittyyn talipallotelineeseen.


 
Pari päivää pihalla jähmettymässä, ja tuli siitä lopulta ihan toimivan näköinen. Tosin tuo possurasva ei näemmä kovetukaan ihan niin tehokkaasti kuin kaupan munkkirasvat ja jäi aika pehmeäksi. Viisainta vissiin laittaa tarjolle vasta kun pysyy varmemmin pakkasen puolella, voipi valua maahan koko roska jos onkin vähän enemmän plussa-asteita... 

Toisaalta sehän tuossa öljyseoksessa ideana onkin että pysyy kovemmallakin pakkasella sen verran pehmeänä että pikkutintti saa siitä einestä ja energiaa vähän pienemmällä työllä.  

Vaan onhan se ny hianooo että tintitkin on luomuruokinnalla... : D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti