02 marraskuuta 2017

Harvennushaavintaa

Iso allas on ollut vähän retuperällä jo pidemmän aikaa, kasvit saaneet rehottaa (tai paremminkin kituuttaa) ihan keskenään, kalastona muutaman sekalaisen jämäyksilön, vanhan kunnon Ronsun ja jokusen monninsukuisen lisäksi lähinnä ne miljoona syntyvyydensäännöstelyä harrastamatonta keisaritetraa. Ja nekin yleensä jossain pusikossa touhuamassa omiaan (todennäköisesti lisää keisaritetroja) niin että altaassa ei juuri mitään kaloja edes näy kuin ruoka-aikoina.


Koska allasta katsellaan enimmäkseen sohvalta parin-kolmen metrin päästä, ei kovin hienostuneista harmaasävykaloista juuri mitään erota, joten tavoitteissa on ny silmäniloksi jonkunlainen kohtuullisen kestävistä lajeista koostuva karkkiallas, josta niitä kalasia vähän näkisikin. 

Päätin siis aloittaa pikkuhiljaa uudistusprojektin raivaamalla altaan pimentäneen kellastuneen anubiaskasvuston vähän avarammaksi ja survomalla vähän ravinnetabuja heikkokuntoiseen melalehtikasvustoon.  Ensimmäiset uusiohankinnat olivat jokunen aika sitten pieni parvi rubiinibarbeja, jotka näyttäsivät olleen ihan nappivalinta "punaisiksi karkeiksi". Ovat saaneet jo vähän kokoa ja väri on kehittynyt varsin kivasti ja eloisat kalat on melkein koko ajan liikkeessä.
Vähän ankea allas tällä hetkellä, tarttis tuohon vasempaan laitaan vielä jonkun
kasvipuskan tai juurakon, tai edes vanhat kasvit vähän pirteämpään kuntoon.
 
Mutta rubiinipojat on komeita sentään...

Keisaritetroista haavin suuren osan pikkualtaaseen odottelemaan pääsyä johonkin uuteen kotiin, katsotaan innostuuko joku harrastaja AW-ilmoituksen kautta niitä ostamaan vai kiikutanko ne jossain vaiheessa taas johonkin kauppaan.. 
On nekin ihan hienoja sopivassa valossa läheltä katsottuna...
Mutta ei niitä ihan näin paljoa tarvita,
etenkään vain ison altaan kasvustojen takana piilossa lymyilemässä...
Pääkaloiksi olen hiukan miettynyt punaselkäisiä "manacapuru" -lehtikaloja,   yhden yksinäisen vanhan valkoisen kavereiksi. Riippuen tuleeko niitä kohtuullisella hinnalla jostain saataville ennen kuin keksin jonkun muun kivan muunnoksen tai lajin... Kalakauppias noista kysellessäni katsoi jotta tällä hetkellä tukuista löytyvät on vähän ylihintaisia. Sitten tarvitsisi karkkikokoelmaan vielä "jotain keltaista ja jotain sinistä" (jossei nuo vielä altaaseen jääneet vähän sinervät keisarit innostu uimaan enemmän esilläkin...), mutta niiden osalta on vielä mietintä kesken.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti