04 marraskuuta 2017

Munajuttua

Ei tämä pesityskausi nyt hurjan tuottoisana ala.
Luna kyllä pyöräytti nätin munaviisikon ja on hautonut pari viikkoa ihan mallikelpoisesti, mutta eipä ole mitään kuulunut. Kurkkasin munat lampulla ja ei niissä kyllä ole mitään tulossakaan, ihan tyhjiä kaikki. Otin ne pois pöntöstä, katsotaan jaksavatko innostua toiseen yritykseen.

Sekä Orinoco että Hekla ovat kyllä munineet (Hekla varsinkin oikein urakalla), mutta ei kummallakaan parilla ole pienintäkään kiinnostusta hautomiseen. Ja ainakin päätellen siitä miten myrkyllisen vastaanoton Sonic saa jos se erehtyy vähänkään liian lähelle Orinocoa, niistäkään munista aika turha mitään olisi odottaakaan. Heklalla ja Versollakaan ei kovin paljon lämpimämmät välit tunnut olevan. Otin nyt nuo hyljeksityt munatkin pois, turhapa niitä on pöntössä kylmillään pitää.

Pitäisi varmaan joku pönttöpaikka vapauttaa Odinille ja Freijalle, niillä kyllä intoa tuntuisi olevan muidenkin edestä. Freijalla vaan edelleen puuttuu osa höyhenistä päässä, mutta tuskin se nyt kesken pesimävireen niitä alkaa kasvatella vaikka mitä tekisi. Vähän kutittelisi laittaa paratiisiparikin taas testaamaan  pesintää, ainakin takan päälle on taas kanniskeltu jos jonkinlaista roipetta ajelehtivista kassakuiteista lähtien 😊 Toisaalta pitäisi nuo ei-toivotut paritkin vielä pitää erillään jos nyt edes vähän muillekin lämpenisivät, alkaa loppua häkit kesken...

Herra ja rouva Ruotsalainen ovat edelleen sairashäkissä. Rouvan jalat on jo  paljon paremman näköiset, mutta vielä pohjat punoittelee. Jatketaan siis vielä tovi pehmo-orsilla basibactilla ja terracortilla lutraillen.

Rouva viiriäinen kyllä myös yritti asettautua häkin nurkkaan munaläjän päälle asumaan, mutta kun ei oikein ole tietoa noiden sukulaisuussuhteista niin en antanut sen jatkaa. Eikä ainakaan nyt talvella ole oikein tilaakaan mahdolliselle jälkikasvulle jos pitäisi kukkoja alkaa erotella toisistaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti